Vergeven is een keuze

Vergeven is een keuze die je zelf moet maken. De Here God zal je daar op een wonderbare manier bij helpen. De bijbel zegt: 'Vergeeft en bidt voor hen die je pijn hebben gedaan.' 

Toen ik in 1994 door mijn ex verruild werd met zijn secretaresse was mijn wereld in elkaar gestort. Ik kon en wilde haar niet vergeven: zij die mijn gezin verscheurd heeft. Een paar maanden na de echtscheiding werd ik midden in de nacht wakker. 'Bid voor je kinderen', ging het door me heen. Here God, ik heb toch al voor mijn jongens gebeden?! Ik bad toch en vroeg de Here God om Zijn engelen te gebieden om mijn kinderen te helpen en te beschermen. Ik herhaalde het gebed steeds weer opnieuw tot ik weer vrede in mijn hart had gekregen. Ik was daarna weer in slaap gevallen. De volgende middag, toen de kinderen weer bij me waren, vertelden de kinderen dat er die nacht brand was onstaan bij de verwarmingsketel. De vrouw van mijn ex had net op tijd mijn oudste zoon uit zijn kamer gehaald voordat die in brand vloog. Hij sliep namelijk in de kamer naast de ketel. Ik vroeg aan mijn kinderen wanneer de brand was uitgebroken. Wonderlijk een kwartier nadat ik op het hart kreeg om voor hen te bidden.

De volgende morgen ben ik met een bosje bloemen naar haar toe gegaan om haar te bedanken. Ik ben dankbaar dat God me daarvoor de kracht gaf.

Getuigenis van een zuster