De kracht van liederen

Tijdens de preek van vandaag werd de kracht van liederen zingen genoemd. Iedereen heeft wel een lievelingslied of een lied dat men mooi vindt. Bij ons mag je zelf een lied kiezen dat wordt gespeeld als je wordt gedoopt, en vaak is dat een lied dat jou raakt. Een broeder kreeg vandaag een lied op zijn hart, dat hij graag wilde zingen na de preek. Toen hij het lied aankondigde, kon ik niet stoppen met huilen, want het lied dat hij wilde gaan zingen was 'Even when it hurts', mijn lievelingslied en mijn dooplied. Dat is dus de kracht van liederen.

Zoals hij op het podium vertelde: veel mensen hebben een eigen strijd waar wij misschien niets van af weten. Misschien zit jij nu wel ergens mee en doet het erg veel pijn, maar God is altijd bij je. Juist in de donkere dagen moeten wij niet vergeten om Hem te prijzen, want Hij helpt ons er doorheen en Hij is alles wat wij nodig hebben. Dat is wat dit lied heel mooi uitdrukt.

Een jaar geleden koos ik voor God. Dat was mijn keuze toen. Dat is ook mijn keuze nu. Dit zal altijd mijn keuze blijven, even when it hurts, want liefde is een keuze. Zoals Hij er voor koos om ons lief te hebben, kies ik er voor om Hem lief te hebben.